2011. március 18., péntek

St. Patrick's Day

Mit jelent neked Szt. Patrik napja? Sokaknak ez azt a napot jelenti, amikor megtiszteltetés írnek lenni, sokaknak hatalmas parádét jelent, zenekarokkal, felvonulókkal, népviseletbe öltözött emberekkel, sokaknak zöld kalapot, zöld sört jelent. Chicagóban zöldre festik a folyót, New Yorkban 150 ezren élvezik a parádét, Dublinban 5 napig tart a party.

2011. március 7., hétfő

King Cake - Királytorta és Mardi Gras - Húshagyó kedd

A királytorta valószínűleg a 12. századi Franciaországból származik. Akkoriban Európában megünnepelték a 3 királyok eljövetelét, hogy ajándékot hoztak. A karácsonyt követő 12. napot vízkeresztnek, 12. éjszakának, vagy királyok napjának nevezték.

2011. március 2., szerda

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln (1809-65) egy erdei fakunyhóban született Kentuckyban 1809. február 12-én. Édesapja farmer és asztalos volt. 7 éves volt, amikor Indiana államba költöztek, 9 éves, amikor édesanyja meghalt.

Lincoln fiatalkora nagy részét szántással, fejéssel és favágással töltötte, de olvasni szeretett igazán. George Washington életrajza volt az egyik kedvenc olvasmánya és nagyon szerette olvasni a Bibliát és Shakespeare-t. Lincoln mindössze 1 évet járt iskolába, de az olvasással sokat képezte magát.