2010. szeptember 12., vasárnap

Amit tudni érdemes a vatta cukorról és a gránátalmáról :)

Vattacukor

Az 1893-as chicagoi Világkiállításon mutatták be Amerikában a legújabb édes szenzációt... a vattacukrot. A vattacukor azonnali siker volt, azonban mivel kartondobozba volt csomagolva, hamar kiszáradt és soha nem jutott ki a kiállításról. Az elkövetkező években a vattacukor népszerűsége tovább növekedett, főleg kiállításokon, karneválokon, cirkuszokban és fesztiválokon... Viszont csak ezeken a helyeken lehetett hozzájutni friss vattacukorhoz.


Ma már létezik olyan vattacukor, amely friss, többféle ízben kapható és az év bármelyik napján elérhető.

(Egy vattacukor csomagoláson talált felirat.)


Hogyan nyissunk fel egy gránátalmát?

1. Vágás: Egy éles késsel vágjuk le a gránátalma tetejét, kb. fél inchel (kb. 1 cm) a teteje alatt.




2. Metszés: Miután eltávolítottuk a gránátalma tetejét, 4-6 gerezdet fogunk látni. A kés hegyével metsszük fel a gránátalmát a gerezdek mentén.




3. Kibontás: Válasszuk el a gránátalma gerezdjeit.




4. Kilazítás: Az ujjainkkal lazítsuk ki a magokat egy tál víz felett és dobjuk bele őket a tálba. A magok le fognak süllyedni a tál aljára.







5. Kanalazás: Kanalazzuk ki a felszínre úszott fehér hártyát a tálból.





6. Szűrés: A maradék vizet öntsük át egy másik tálba egy szűrőn keresztül. Helyezzük el a magokat a kedvenc ételünkben és élvezzük őket!









(Gránátalmához kapott tájékoztató)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése