2010. augusztus 9., hétfő

Mi a csuda az a...? 9.

DAEDWOOD (SOUTH DAKOTA)


A Black Hillsben található Deadwood egy színes kis bányász város az Old Westen. 1876-ban alapították, azután hogy aranyat találtak ezen a környéken. 1924 óta minden júliusban megrendezik itt a "76 napjai" fesztivált, hogy újra eljátszhassák a korai történelmi eseményeket.
Két híres személyiség is fekszik a helyi temetőben:
Wild Bill Hickok (1837-1876) és Calamity Jane (1852-1903)
 

TENNESSEE VALLEY AUTHORITY (TENNESSEE)
A Tennesse-völgy 41000 mérföld2 (kb. 106190 km2) területen fekszik a Tennesse folyó vidékén. Az amerikai állam 1930-ban megalapította a Tennesse-völgy hatóságot, ami számos gátat építtetett a folyón, hogy áramot állítsanak elő, valamint a folyó szabályozása miatt. Jelenleg kb 50 gátat felügyelnek, amiknek köszönhetően több mesterséges tó is kialakult, ezért ezt a területet a Dél Nagy Tavainak is nevezik.
(Tennessee Valley: Tennessee-völgy)


ALAMO (TEXAS)

Az 1744 körül épített Alamo az egyik legrégebbi az 5 spanyol misszió közül San Antonioban és környékén. A későbbiekben Alamo erődként funkcionált. 1836-ban itt zajlott a texasiak egyik leghíresebb csatája, amikor Mexikó ellen küzdöttek. Napjainkban történelmi emlékhelyként működik.

 
GREAT SALT LAKE (UTAH)
 

A Great Salt Lake a legnagyobb természetes tó a Mississippitől nyugatra. Ennyi maradt meg a prehisztorikus beltengerekből. A Great Salt Lake-nek nincs természetes levezetése, a víz párolog, a só pedig megmarad. Ennek eredményeként a Great Salt Lake hétszer olyan sós, mint az óceánok. Az ember könnyedén lebeghet a nagyon tömény vízen.
(Great Salt Lake: Nagy Sóstó)



GREEN MOUNTAIN BOYS (VERMONT)
A Green Mountain Boys a vermonti régió erdei után kapták a nevüket. Az 1770-ben alapított milícia a new yorkiak területigényei ellen küzdött. A Függetlenségi Háború idején a Green Mountain Boys rendkívül jelentős győzelmeket arattak a brit hadsereg felett.
(Green Mountain Boys: Zöld hegyi fiúk)


Egy amerikai atlaszban talált információk az USA államairól.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése